Εκδήλωση με θέμα: Η Θεσσαλονίκη Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωση με θέμα: Η Θεσσαλονίκη Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης, που οργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Ναυαρίνο.

Στο τέλος της ημερήσιας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα τις Προοπτικές της Διεθνοποίησης της Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη.

Την συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.
Στην συζήτηση συμμετείχαν οι:

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος ΕΕ & πρώην Υπουργός
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Γιάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής, Πρύτανης ΑΠΘ
Κωνσταντίνος Τσοτσουμάνος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κολλεγίων ICBS

Ο Αν.Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κύριος Τσοτσουμάνος στην σύντομη παρέμβασή του (Δείτε εδώ την ομιλία) παρουσίασε τις θέσεις μας για την προσέλκυση φοιτητών από την αλλοδαπή και την ανάδειξη διεθνώς του ρόλου των Κολλεγίων στην Ελλάδα, ως και τα οφέλη της χώρας από αυτές τις δράσεις.

Στο Συνέδριο συμμετείχε επίσης και ο Γεν.Γραμματέας του Συνδέσμου μας κύριος Γιάννης Βερβερίδης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ομιλία Αν. Προέδρου κ. Κων. Τσοτσουμάνου

Ομιλία Αν. Προέδρου κ. Κων. Τσοτσουμάνου

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Subscribe our Newsletter