Απαξιωτική αναφορά για τα Κολλέγια από τον υπ. Επικρατείας

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στα Ελληνικά Κολλέγια.

Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Βερναρδάκης προσέβαλε χιλιάδες εργαζομένους στα Κολλέγια, τους καθηγητές, και κυρίως τους 13.000 φοιτητές και 50.000 αποφοίτους τους, καθώς και τις οικογένειές τους που στερήθηκαν πολλά για να δώσουν στα παιδιά τους μόρφωση και επαγγελματικά εφόδια.

Τα Ελληνικά Κολλέγια λειτουργούν ως συνεργαζόμενα ιδρύματα -παραρτήματα μεγάλων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων- αρκετά εκ των οποίων βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων.

Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν την δυνατότητα στους Έλληνες νέους να φοιτούν σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια χωρίς να φεύγουν από την Ελλάδα και σε Έλληνες επιστήμονες να παραμένουν στην χώρα τους. Παράλληλα προσελκύουν εκατοντάδες ξένους φοιτητές στην Ελλάδα με αυτονόητα οφέλη για την χώρα μας ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

Οι απόφοιτοι των Κολλεγίων είναι απόφοιτοι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Οι περισσότεροι ακολουθούν τη δική τους επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή και δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα στην Ελλάδα της κρίσης.

Θα περιμέναμε από τον κ. Βερναρδάκη να τα γνωρίζει όλα αυτά και να αναφέρεται με σεβασμό στα Ελληνικά Κολλέγια, στους φοιτητές τους και τους αποφοίτους τους, πολλοί εκ των οποίων εργάσθηκαν ως σύμβουλοι όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Subscribe our Newsletter